Opleiding Holistisch Behandelen

Speciaal voor professionals in zorg en welzijn

die het zelfhelend vermogen van mensen willen vergroten.

Waarom de opleiding Holistisch Behandelen?

Na de opleiding Holistisch Behandelen ben je in staat om het zelfhelend vermogen van mensen te vergroten. Je leert om vanuit een holistisch mensbeeld energiebehandelingen te geven. Daarmee verhoog je de kwaliteit van leven van zowel de mensen aan wie je zorg verleent als van jezelf.

Bij een holistische benadering is er aandacht voor zowel iemands fysieke gezondheid, voor gevoelens en gedachten en voor het energetische en spirituele welzijn. Je leert hoe je energetisch werk praktisch kunt toepassen binnen de beschikbare mogelijkheden die je in je huidige werk hebt. Deze opleiding biedt bovendien een intensieve verdieping in je persoonlijke ontwikkeling.

Of je nu een professional, patiënt of cliënt bent: ieder mens is uniek. Persoonlijke aandacht en écht contact vergroten ieders welbevinden.

holistisch behandelen

 Voor wie is de opleiding?

Deze opleiding is speciaal voor:

  • alle professionals in zorg en welzijn, bijvoorbeeld artsen, verpleegkundigen en verzorgenden die complementaire zorg willen bieden, hulpverleners die meer aandacht willen geven aan de spirituele ontwikkeling van cliënten, paramedici zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en psychologen die meer totale zorg willen bieden en alle andere professionals in zorg en welzijn;
  • iedereen die intensief wil werken aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.
energiebehandeling

De opleiding bestaat uit zes opleidingsdagen en twee individuele coachingsgesprekken.

Wat komt aan bod?

Tijdens de opleiding Holistisch Behandelen leer je energiebehandelingen geven vanuit een holistisch mensbeeld. De basis van deze opleiding ligt in Reiki volgens het Usui System of Natural Healing.

Het behalen van de Reiki 1 graad maakt onderdeel uit van de opleiding Holistisch Behandelen. Daarnaast verdiep je je kennis en kunde van holistisch behandelen met specifieke behandeltechnieken uit Healing Touch. Er is volop aandacht voor hoe je energetisch werk praktisch kunt toepassen tijdens je werk.

Tot slot biedt de opleiding Holistisch Behandelen je individuele coaching om je te ontwikkelen op een persoonlijk vraagstuk.