Programma

Opleiding Holistisch Behandelen

Programma opleiding Holistisch Behandelen

De opleiding bestaat uit zes opleidingsdagen en twee individuele coachingsgesprekken. Iedere opleidingsdag kent een theoretisch deel en een praktisch deel, waarin je veelal op elkaar oefent. Daarnaast leer je ook hoe je jezelf energetisch kunt behandelen en ontvang je tijdens de opleiding diverse energetische behandelingen van andere deelnemers.

Dag 1   Inleiding in holistisch behandelen

Op de eerste dag maak je kennis met de andere deelnemers en docenten. We verdiepen ons in het begrip holistisch behandelen. Je leert de verschillende elementen van een holistisch mensbeeld kennen en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Je ontvangt deze dag ook de eerste (individuele) inwijding in de Reiki 1 graad.

holistisch behandelen

Dag 2   Energiebehandeling aan jezelf en een ander

Na de tweede dag ben je al in staat om eenvoudige energiebehandelingen te geven aan jezelf en aan andere mensen. Je leert welke handposities je kunt gebruiken en oefent op jezelf en op elkaar. Bovendien ontvang je deze opleidingsdag de overige drie inwijdingen van Reiki 1, dit gebeurt wederom individueel.

holistisch behandelen

Dag 3   Chakra’s

De derde dag staat in het teken van de zeven hoofdchakra’s. Je leert hoe de energie in de chakra’s onze fysieke, emotionele en hormonale gezondheid beïnvloeden. Je leert specifieke energiebehandelingen waarmee je chakra’s weer in balans brengt.

holistisch behandelen

Individuele coaching

Na de derde opleidingsdag heb je je eerste individuele coachingsgesprek. Je kunt een persoonlijk thema inbrengen. Persoonlijke reflectie op onder andere je eigen gedrag, je rol en overtuigingen staan centraal. In overleg met de coach maak je een afspraak voor je tweede coachingsgesprek.

holistisch behandelen

Dag 4   Energiebehandelingen tijdens je werk & Pendelen

De vierde dag staat in het teken van praktische toepassingen om in je eigen werksituatie met energetisch werk aan de slag te gaan. Bovendien komt aan de orde hoe je je eigen energie kunt bewaken. Op deze dag leer je ook hoe je chakra’s kunt pendelen en hoe je dit gebruikt bij energiebehandelingen.

holistisch behandelen

Dag 5   Klinische toepassingen

Tijdens de vijfde dag leer je een aantal klinische toepassingen uit de Healing Touch. Je leert hoe je iemand energetisch behandelt als diegene een wond of pijn heeft. Ook leer je iemand te behandelen die onrustig is of een steuntje in de rug kan gebruiken bij het omgaan met veranderingen.

holistisch behandelen

Dag 6   Afsluiting & Diplomering

Tijdens de laatste opleidingsdag is er in de ochtend ruimte om dieper in te gaan op vragen die nog resteren. De invulling hiervan is afhankelijk van wensen uit de groep. We blikken terug op de opleiding. ’s Middags ontvang je je diploma en sluiten we de opleiding af met een klein feestje.

holistisch behandelen